Ik ben Lisa Vancraeyenest en thee is al mijn hele leven m’n passie.
Als klein meisje dronk ik al zo graag thee, dat ik toen al op zoek ging naar de betere theesoorten en unieke smaakcombinaties. Later wou ik van mijn passie mijn beroep maken. Ik ben mij verder beginnen verdiepen in de bijzonder boeiende wereld van thee.

In mijn zoektocht kwam ik erachter dat er veel verschillende soorten thee zijn en dat wij Belgen, veel te weinig aandacht besteden aan ons kopje thee. Daarom besloot ik om een intensieve opleiding van meerdere jaren te volgen tot theesommelier. Later ben ik me ook verder gaan specialiseren in thee en foodpairing zodat ik ook theekaarten kon gaan opmaken voor restaurants. Door thee te combineren met maaltijden ontstaan er prachtige smaakcombinaties.

Graag wou ik mijn ervaringen, passie en kennis voor thee ook met anderen delen en begon ik beurzen te doen met slechts 3 verschillende theeën. Dit was een groot succes. Bij de volgende beurzen werd het gamma alsmaar groter. Meer en meer kwam ook de vraag van klanten naar een vast adres, waar men mijn selectie thee kon krijgen.

Met mijn eigen theespeciaalzaak in het centrum van Roeselare is een droom uitgekomen. Elke dag ga ik op zoek naar nieuwe theeën, nieuwe smaakcombinaties en innovatieve manieren om van thee te genieten.

Ik vind het experimenteren leuk. Elke dag ontdek ik wel wat nieuws.

Met meer dan 230 soorten theeën en infusies, verkoopt VITA-TEA ook een uitgebreid assortiment honingproducten van topkwaliteit en een groot assortiment ambachtelijke (suikervrije) confituur!

Voor een groot assortiment theeaccessoires van o.a. Bredemeijer, Kinto, Cha Cult, Eigenart, Contigo….  moet je natuurlijk ook bij VITA-TEA zijn.